نمایندگان مجلس در مصوبهای دولت را مکلف کردند اعتبارات مورد نیاز برای توسعه روشهای آبیاری نوین را به عنوان سهم کمک بلاعوض دولت هزینه کند./ استاندار و رئیس شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان ضمن جدی دانستن معضل کمآبی در این استان معتقد است که مشکل کمآبی در این استان با افزایش بارندگیها نیز بهطور کامل رفع نمیشود.
آمارها نشان میدهد در شرایطی که فقط ۱۲ درصد مساحت ایران زیر کشت میرود، بیش از ۹۰ درصد آب مصرفی کشور به بخش کشاورزی اختصاص دارد که بخشی از آن تلف هم میشود. این در حالی است که میانگین بازدهی آب مصرفی بخش کشاورزی در ایران ۴۰ درصد کمتر از متوسط استاندارد جهانی است.
اهمیت منابع آب شیرین و تاسیسات زیربنایی آبی برای سلامت جوامع انسانی، طبیعی و اقتصادی موجب شده است که این منابع از عمده ترین اهداف حملات تروریستی به شمار روند. احتمال حمله تروریستی به این منابع همواره وجود داشته و حمله به منابع آب آشامیدنی سابقه ای طولانی در تاریخ دارد.
زیست آنلاین: اروپا، در آموزشهای خود به مسئله آب در ابعاد گوناگون پرداخته است: منشأ درگیری های بین المللی، مانع توسعه و پیشرفت، ابزار سلطه جویی، کانون نابرابریهای گوناگون، حقوق بشر و ...
به اعتقاد یک کارشناس، در شرایط کنونی، مبحث آب در ایران از مشکلات زیادی رنج میبرد و دچار بیبرنامگی است؛ چراکه اصولا با تشکیلات مطالعاتی ناکارآمد روبه رو هستیم.
خشکی و کم آبی در بسیاري از نقاط کشور ما یک واقعیت اکولوژیک محسوب می شود. نیاکان ما از شرایط محیطی و امکانات موجود خود به بهترین وجه استفاده می کردند.آنان با درایت تحسین برانگیزي، از این محیط خشک طبیعی به طرز مناسبی بهره می گرفتند و باغ هاي سرسبز و رویایی به وجود می آوردند و با تخصیص منابع آبی، سطوح وسیعی را به زیر کشت می بردند. آنان همچنین آب شرب بسیاري ...
امروز، یکشنبه ۲۱ بهمن ماه (۱۰ فوریه) مصادف است با روز جهانی حبوبات و امسال برای اولین بار این روز در تقویم سازمان ملل ثبت گردید. دلایل زیادی برای اعلام این روز، بهعنوان روز جهانی حبوبات وجود دارد. حبوبات از سالمترین مواد غذایی و دارای مقادیر زیادی پروتئین، کربوهیدارت، مواد معدنی و ویتامین هستند.
وزیر نیرو - معتقد است که بسیاری از عرصهها از جمله آب، نسخهای در سطح ملی ندارد اما واقعیت این است که کارنامه ما در مقایسه با هدف طرح تعادلبخشی به آبهای زیرزمینی و انتظارات موفق نبوده است لذا اگر بخواهیم مساله آب در کشور سامان یابد، تردید نکنید که استانها باید نقش و سهم بیشتری داشته باشند.
به نظر می رسد در چنین شرایطی استفاده مجدد از پساب ها و جمع آوری باران، می تواند یکی از راه های غلبه بر مشکل کم آبی در تأمین آب مورد نیاز جهت مصارف گوناگون باشد.
به گفته مسئولان ارشد وزارت نیرو در سیستان و بلوچستان در سال زراعی گذشته از ۸۲۰ میلیون مترمکعب حق آبه سالانه ایران از رودخانه هیرمند تنها ۳ میلیون مترمکعب یعنی سه دهم درصد آن وارد کشور شده است.
زیستآنلاین: پدیده فرونشست، طی سالهای اخیر به دلایل مختلف از جمله رشد بی رویه جمعیت، برداشت بیش از اندازه از آبهای زیرزمینی، همراه با عوامل دیگر سبب بروز مشکلات و معضلات فراوان برای زمین های کشاورزی، ساختمان های مسکونی، جاده ها، خطوط انتقال برق، حمل و نقل از جمله حمل نقل ریلی (خطوط راه آهن که از میان دشتها و بیابانها می گذرد) و حمل و نقل هوایی (فرونشست ...
عیسی کلانتری: در مقامی نیستیم که به هر منطقه هرچقدر آب نیاز دارد تخصیص دهیم، بلکه وزارت نیرو که متولی توزیع آب در کشور است با توجه به محدودیت منابع و براساس قانون توزیع عادلانه آب، تکلیف استانها را مشخص می کند.
بحران در مديريت منابع آبي مرزهاي هشدار و فاجعه را در نورديده و وارد مرحله جديدي شده است. شايد جالب باشد بدانيد بحران آب در دولتي كه با شعار محيط زيست روي كار آمد، به اوج خود رسيده است
موریتانی کشوری با چهار میلیون نفر جمعیت در غرب آفریقا و محصور ، میان کویر و دریا است. این موقعیت جغرافیایی، موریتانی را از ثروتی طبیعی برخوردار کرده است که همسنگ طلا برای آن کشور ارزش دارد.
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: اگرچه میزان بارشها نسبت به سال گذشته افزایش یافته، اما بهدلیل آنکه شاهد بارش برف نیستیم، باید گفت که وضعیت منابع آبی برای فصل تابستان همچنان بحرانی بوده و لازم است که مشترکان مدیریت مصرف داشه باشند.
هنوز بخشهای قابل توجهی از مناطق کابل از دسترسی به شبکه آب شرب محروم است. ساکنان این مناطق از پایتخت افغانستان ناچارند با حفر چاههای عمیق آب شرب مورد نیازشان را تامین کنند. چاههایی که روز به روز باید بر عمق آنها بیفزایند. گسترش پدیده کم آبی و خشکسالی موجب شده تا عمق دسترسی به آب در کابل به بیش از ۱۰۰ متر برسد.
طبق اعلام مدیر عامل شرکت آبفای کشور میزان مصرف آب در ایران حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد فراتر از میانگین جهانی است. همچنین بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشورهای بیابانی همچون ایران باید ۷۰ لیتر در شبانهروز باشد، اما اکنون حدود ۲۰۰ لیتر در شبانهروز مصرف میشود.
دبیر کارگروه آب ستاد توسعه فناوریهای "آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست " معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری در جلسه کمیته راهبری کارگروه آب و خشکسالی گفت: عبور از بحران آب با تاکید بر طرحهای فناورانه در مناطق ساحلی ممکن میشود.